Van 14 augustus tot en met 12 september loopt een derde openbaar onderzoek naar de toekomst van het Millegemhof in de Edmond Van Hoofstraat. De bijgestuurde aanvraag voorziet op het perceel een publieke doorgang naar het achtergelegen perceel waar nu nog parking De Schans ligt. De bijsturing is het gevolg van het overleg tussen de projectontwikkelaar en het studiebureau dat in opdracht van het gemeentebestuur een langetermijnvisie uitwerkt voor de ruimtelijke ordening in het Centrum. Alle geïnteresseerden zijn welkom op 20 augustus om 20 uur in hotel Corbie voor een informatieavond.  

De projectontwikkelaar ging ook in de vorige ontwerpen uit van het behoud en de renovatie van het waardevolle Millegemhof in combinatie met drie bijkomende bouwvolumes. Een eerste ontwerp werd als te grootschalig beoordeeld, een tweede ontwerp werd na het openbaar onderzoek door de projectontwikkelaars zelf ingetrokken.

 

Voor dit derde ontwerp vonden er nog verschillende bijsturingen plaats. Zo wordt het historisch waardevolle Millegemhof volledig gerenoveerd en zal het gebouw ruimte bieden aan drie appartementen. Zowel de linker- als de rechterzijde van het perceel sluit aan op wachtgevels. Aan de linkerkant komt er een gebouw met twee appartementen en een publieke onderdoorgang naar het achtergelegen perceel van De Schans. Een lichte glazen constructie verbindt dit gebouw met het Millegemhof. Aan de rechterkant voorziet de projectontwikkelaar tegen de wachtgevel een gebouw met drie appartementen en een winkel op het gelijkvloers. Achteraan op het perceel staat een rechthoekige residentie met vier bouwlagen ingetekend.  

 

Openbaar onderzoek

Vooraleer het gemeentebestuur zich over de gewijzigde plannen uitspreekt, loopt een openbaar onderzoek. Dit geeft alle geïnteresseerden de mogelijkheid om de plannen te bekijken. Je kan hiervoor tijdens de openingsuren terecht op de dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping in ’t Getouw. Wie een gemotiveerd bezwaarschrift wil indienen tegen het project, geeft dit uiterlijk 12 september 2013 persoonlijk af op de dienst ruimtelijke ordening. Je krijgt dan een ontvangstbewijs. In het andere geval stuur je een aangetekend schrijven naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. 

Informatieavond

De projectontwikkelaar organiseert op vraag van het gemeentebestuur een informatievergadering over het Millegemhof. Alle geïnteresseerden zijn op 20 augustus om 20 uur welkom in hotel Corbie, Corbiestraat 64, zaal Binnentuin.